Min første fisketur

Dæmpet lys, regnen der slår mod ruden, den ene regnbyge afløses af den næste, halvnøgne træer, og børn i gummistøvler – Oktober !
I dag sidder jeg i min lænestol og læser. I dag er det rigtig dansk efterår, men i går…..

Vækkeurets brummen varede højst 3 sekunder i dag. Normalt varer det noget længere inden jeg får taget mig sammen til at kravle ud af sengen, men i dag er det “fiskedag”.
Klokken er lidt over 7 da jeg starter bilen, og triller nordpå. Solen prøver at bryde igennem de langsomt drivende skyer, men den har ikke så meget magt mere som for et par uger siden. Vinteren har så småt meldt sin ankomst med nattefrost. Men i dag er det en smuk efterårsdag.

Stedet jeg har valgt for dagens fiskeri, er et område med en lille bugt omgivet af skær og store sten. Der er fyldt med blæretang, og en lille afvandingsgrøft løber ud i bunden af bugten. I gamle dage var det en bæk med opgang af havørred, men også denne har måtte lade livet i fremskridtets navn, og er nu helt udtørret om sommeren.

Jeg er alene på kysten denne morgen, bortset fra et par krager der prøver at stjæle et eller andet fra hinanden. Bølgerne slår stille ind over skæret, og småbølgerne får rullestenene til at rasle mellem hinanden. Jeg sidder på et væltet træ, mens jeg drikker min morgenkaffe. Jeg har taget min gamle stang klasse 7, og linen er et hjemmelavet intermidiate skydehoved klasse 9. Fluen er en streamer str. 4, med store kugleøjne og gul og sort vinge.

Jeg håber på at kunne finde en blank overspringer, nu da de fleste farvede fisk er oppe i åerne.
“Plop” – den lille flue tager vandet ca. 20 meter fra land. Og langsomt kommer den ind over bunden. Den ses langt ude, og jeg står og tænker på om den ikke er lige synligt nok, da der ses et blank blink i vandet, og linen strammes op.

Dagens første kast ! Det er næsten ikke til at tro. Fisken slår kolbøtter i overfladen, men kommer snart på andre tanker og pisker af sted i overfladen. Det er ingen kæmpe, men en fisk som er dejlig livlig. Den må dog snart give op overfor min bløde stang, og glide ind over nettets ramme. 48 dejlige blanke centimeter, i dagens første kast. Sikken en start!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *